Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lunds kommun, VA SYD och ESS presenterar nya planer för Brunnshög

I den nya stadsdelen Brunnshög i norra Lund kommer nya smarta lösningar att användas bland annat för att rena vattnet. Det är möjligt genom ett samarbete mellan ESS och VA SYD.

I samband med att den Europeiska forskningsanläggningen ESS etableras i Lund öppnar det upp för nya innovativa lösningar i den nya närliggande stadsdelen Brunnshög.

”Det är i Brunnshög nya smarta lösningar ska testas. Vi vill se Brunnshög som ett europeiskt föredöme för hållbart stadsbyggande” säger Henrik Aspegren, utvecklingsdirektör på VA SYD.

Planerna kommer att presenteras klockan 11.30 på konferensen ”Biogas ger tillväxt i Lund & 3000 nya jobb i Skåne” den 16 januari i Lund. Efter den avslutande diskussionen, klockan 12.20, är det möjligt att ställa frågor direkt till presentatörerna.


Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, renar avloppsvatten och har hand om avfallshantering åt mer än en halv miljon människor. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, sortera dina sopor och tänka på vad du spolar ner i avloppet. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24