Gå direkt till innehåll
Nu inviger vi Kretseum, vårt nya kunskapcentrum i Hyllie

Pressmeddelande -

Nu inviger vi Kretseum, vårt nya kunskapcentrum i Hyllie

Vi är mycket stolta över att äntligen få visa upp Kretseum - kretslopp och kunskapscentrum, vårt hållbarhetshus i Hyllie, en mötesplats med fokus på vatten och hållbar stadsutveckling. Här gör vi hållbarhet till verklighet.

Pressvisning
På onsdag den 14/1 inviger vi Kretseum - kretslopp och kunskapscentrum i Hyllie. Innan invigningen erbjuder vi en förhandsvisning för press och media.

Tid: Onsdag den 14 januari, kl. 10:30
Plats: Kretseum, Arenagatan 2, vid vattentornet i Hyllie

Amanda Haux, pedagog på VA SYD och elever från Sveaskolan guidar er runt och svarar på frågor om utställningen.

Anmäl dig till pressvisningen: Linda Jonasson Häll, linda.jonassonhall@vasyd.se, 040-635 04 51

Välkommen!

Vad är Kretseum?
Kretseum är med sin utställning "Den hållbara staden" navet i VA SYDs pedagogiska verksamhet. Här lär vi ut hur vatten, avfall och energi hanteras i den hållbara staden. Utställningen tar med dig på en resa under 1,5 timme genom den hållbara staden och ger kunskap om kretsloppet och stadens utmaningar. På vägen får du handfasta tips på hur du kan göra medvetna val i vardagen och bidra till att göra skillnad för miljön, nära dig. Utställningen riktar sig i första hand till Malmös skolungdomar från 12 år och uppåt. Huset ligger i Malmö i Hyllie, bredvid vattentornet.

För att boka in ett besök på Kretseum kolla in: Kretseum.se

Samarbetspartners
E.ON, Malmö Stad och Sysav är Kretseums samarbetspartners och i utställningen presenteras deras verksamheter och hur de arbetar med hållbarhetsfrågorna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, renar avloppsvatten och har hand om avfallshantering åt mer än en halv miljon människor. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, sortera ditt avfall och tänka på vad du spolar ner i avloppet. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll

Relaterade event