Gå direkt till innehåll
Att samla vattnet i en regnvattentunna är ett både vackert och fiffigt sätt att göra plats för vattnet i trädgården. Foto: Jens Nilsson VA SYD
Att samla vattnet i en regnvattentunna är ett både vackert och fiffigt sätt att göra plats för vattnet i trädgården. Foto: Jens Nilsson VA SYD

Pressmeddelande -

Plats för vattnet på Malmö Garden Show

Hur mycket vatten får plats i din trädgård? Det är en fråga vi ställer till fler och fler malmöbor. Med satsningen Tillsammans gör vi plats för vattnet vill VA SYD få fler att ta hand om dagvattnet i sin egen trädgård och på så sätt hjälpa till att motverka risken för översvämning när det blir skyfall.

- Det går aldrig att skydda sig helt mot översvämning. Men det finns många sätt att göra plats för vattnet i trädgården så att det inte rinner direkt ner i ledningarna, säger Kristina Hall, dagvattenexpert på VA SYD och ansvarig för Tillsammans gör vi plats för vattnet. På så vis kan man som villaägare hjälpa till att motverka översvämning när det regnar riktigt, riktigt mycket.

Trädgårdsintresserade malmöbor kan träffa VA SYD på Malmö Garden Show den 1-3 juni i Slottsträdgården i Malmö. Där visar experter exempel på smarta sätt att göra plats för vattnet i trädgården, svarar på frågor och ger tips och inspiration.

På vasyd.se/platsforvattnet finns samlade tips och inspiration.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360