Följ VA SYD

Pressinbjudan: Samarbete ger förnyad energi i Eslöv

Pressmeddelande   •   Okt 01, 2018 16:50 CEST

Den nya uppgraderingsanläggningen för biogas på Ellinge avloppsreningsverk.

Fredagen den 5 oktober invigs den nya uppgraderingsanläggningen för biogas på Ellinge avloppsreningsverk. Bakom anläggningen ligger ett unikt samarbete mellan VA SYD, E.ON, Orkla Foods Sverige och Eslövs kommun.

På Ellinge avloppsreningsverk blir avloppsvatten från Eslöv tillsammans med processvatten och organiskt avfall från Orklas anläggning till rågas. E.ON driver biogasanläggningen som förädlar rågasen till biogas med fordonskvalitet. Därefter går biogasen ut i gasnätet för Eslövsborna och kretsloppet är därmed slutet.

För ett hållbart samhälle är kretsloppsloppstänk och återanvändning av energi en viktig grundbult och Eslövs kommun har varit en av pionjärerna när det gäller biogas för att driva kommunens bilar. Den uppgraderade anläggningen i Ellinge kommer nu att kunna leverera biogas i hela Eslöv och kopplas på det nät som redan finns i kommunen.

Kom och var med på invigningen. Representanter från Eslövs kommun, E.ON, Orkla Foods Sverige och VA SYD finns på plats.

Vi bjuder på lunch och det blir rundvisning vid anläggningen.

NÄR? Fredagen den 5 oktober klockan 12.00-13.00
VAR? Ellinge avloppsreningsverk, Ellingevägen 32, Eslöv
OSA: 3 oktober till anna.kristiansson@vasyd.se eller 0738-53 02 59.

VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.