Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Signering av investeringsavtal för MAXIMA

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Signering av investeringsavtal för MAXIMA

Välkommen att vara med när VA SYDs representanter och samtliga medverkande kommuners kommunstyrelseordförande tillsammans signerar investeringsavtalet för södra Sveriges största infrastrukturinvestering det kommande decenniet: avloppsreningssystemet MAXIMA – en stor och nödvändig satsning som möjliggör att fler ska kunna bo, leva och jobba i sydvästra Skåne.

När? Måndagen den 24 juni klockan 13.00-14.00

Var? Sjölunda avloppsreningsverk, Spillepengsgatan 15, Malmö

Anmälan: press@vasyd.se eller 073-853 03 60

OBS: Av säkerhetsskäl är Sjölunda avloppsreningsverk stängt för externa besökare så det är viktigt att anmäla vilka personer som kommer.

Vid evenemanget deltar:

  • Sara Vestering, kommunstyrelsens ordförande Burlövs kommun
  • Robert Wenglén, kommunstyrelsens ordförande Lomma kommun
  • Anders Almgren, kommunstyrelsens ordförande Lunds kommun
  • Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande Malmö kommun
  • Magdalena Beck, förbundsstyrelsens ordförande, VA SYD
  • Anna Uth, tf förbundsdirektör, VA SYD
  • Carola Joelsson, programägare MAXIMA

Se filmen där kommunstyrelsernas ordförande pratar om vikten av att investera i vatten och avlopp.

Vad är MAXIMA?

MAXIMA är ett helt avloppsreningssystem som består av flera delar – ett nytt Sjölunda avloppsreningsverk i Malmö med nya utloppsledningar i Öresund, en ny stor pumpstation vid Sjölunda, avloppstunnel söder (under Malmö) samt avloppstunnel norr (från Lund). Systemet ska möta behovet av avloppsrening i kommunerna Burlöv, Lomma, Lund och Malmö samt ta emot avloppsvatten från delar av kommunerna Staffanstorp och Svedala.

MAXIMA byggs av VA SYD och är det största planerade byggprojektet i södra Sverige de närmaste tio åren, och även mer omfattande än till exempel Citytunnelprojektet. Byggstarten planeras till 2027 och hela systemet förväntas vara driftsatt 2035, och ge regionen en robust och hållbar avloppsrening i generationer framåt.

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Vår verksamhet är i gång dygnet runt, har över en halv miljon kunder och omsätter en och en halv miljard per år.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll