Gå direkt till innehåll
ReTuren, VA SYDs återbruk, nominerad till miljöpris

Pressmeddelande -

ReTuren, VA SYDs återbruk, nominerad till miljöpris

Vinnarna kommer att tillkännages vid EWWR Awards den 11 maj i Bryssel. Utav 90 tävlingsbidrag och sex olika kategorier, har EWWR juryn valt ut tre bidrag per kategori som finalister. ReTuren tävlar i kategorin förvaltning/offentlig myndighet.

Prisutdelningen kommer att ske i samband med den internationella konferensen "Cirkulär ekonomi i praktiken: omvärdering av våra produktions- och konsumtionsmodeller".

- Fantastiskt roligt att vårt pilotprojekt ReTuren på Lindängen i Malmö uppmärksammats på detta sätt, säger projektledare Savita Upadhyaya, VA SYD. ReTuren är VA SYDs kvartersnära återbrukscentral och en av de första i landet som tar ett helhetsgrepp för att främja hållbar avfallshantering och att minimera avfallet. På Returen kan du lämna farligt avfall, byta prylar och delta i olika kreativa aktiviteter. ReTuren vänder sig till våra kunder som bor i flerfamiljsfastigheter i staden.

Flera olika parter är inblandade i projektet; Vinnova, Sysav, Stpln, Stadsområde Söder och JobbMalmö samt K3 på Malmö högskola.

Du hittar alla finalister samt mer information i pressmeddelandet på EWWR: www.ewwr.eu/en/misc/press.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24

Relaterat material