Gå direkt till innehåll
VA SYD bjuder in till guidade besök på avloppsreningsverken

Pressmeddelande -

VA SYD bjuder in till guidade besök på avloppsreningsverken

Den 19 november är det Världstoalettdagen – ett initiativ från FN för att belysa att 2,5 miljarder människor saknar tillgång till toalett. VA SYD uppmärksammar Världstoalettdagen – bland annat – med att bjuda in till guidade visningar för allmänheten på våra avloppsreningsverk i Klagshamn (Malmö), Källby (Lund) och Ellinge (Eslöv).

Hur renas vattnet på ett avloppsreningsverk? Varför ska du inte spola ner något annat än kiss, bajs och toapapper? Detta och mycket mer berättar vi på guidade rundvisningar.

– Att på plats se och uppleva hur stadens avloppsvatten tas om hand ger förståelse för hur vårt beteende hemma i badrum, kök och tvätt påverkar vår miljö nära oss. Genom att öppna upp och visa våra avloppsverk vill vi förmedla kunskap och visa hur en viktig funktion i staden fungerar, sä-ger Amanda Haux som ansvarar för VA SYDs pedagogiska verksamhet.

På vasyd.se/världstoalettdagen finns mer information och länk till anmälningsformulär. Bara för-anmälda personer får delta. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, renar avloppsvatten och har hand om avfallshantering åt mer än en halv miljon människor. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, sortera ditt avfall och tänka på vad du spolar ner i avloppet. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll