Gå direkt till innehåll
VA SYD på Malmöfestivalen

Pressmeddelande -

VA SYD på Malmöfestivalen

Matavfallsshow

Fredagen den 16 och lördagen den 17 augusti klockan 13-17 bjuder VA SYD in till matavfallsshow i Raoul Wallenbergs park vid trampbåtsbryggan. Det blir sång och musik med Simons band nere på bryggan.  Simon sorterar matavfall tillsammans med barnen och det erbjuds möjlighet att fiska upp spännande överraskningar i kanalen. En rolig aktivitet för hela familjen. Lyssna och ladda ner Simons låtar.
http://www.simonlussi.se/portfolio/matavfall/

VA SYDs vattenkranar

VA SYD är Malmöfestivalens vattenpartner, vi fixar vattenkranar där alla besökare och artister kan fylla på sina vattenflaskor med gott kranvatten. Inget flaskvatten kommer säljas under Malmöfestivalen.

Tisdagen den 20 och torsdagen den 22 augusti, runt lunchtid, delar VA SYD ut kranvattenflaskor på Gustav Adolfs torg.

Källsortering

VA SYD har bemannade källsorteringar på Gustav Adolfs torg där festivalbesökarna kan slänga papper, plast, färgat och ofärgat glas, returburkar och restavfall. Besökare är välkomna att ställa frågor om sortering och avfall till de ungdomar som bemannar stationerna. Utöver dessa bemannade sorteringar finns minisorteringar över hela festivalområdet för plast, papper, restavfall och pantburkar. Alla festivalens matserveringar sorterar dessutom sitt matavfall under festivalen.

Vi ses i vimlet på festivalen!

 


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, renar avloppsvatten och har hand om avfallshantering åt mer än en halv miljon människor. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, sortera ditt avfall och tänka på vad du spolar ner i avloppet. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360