Gå direkt till innehåll
Förpackningar av plast, papper, metall eller glas, och tidningar, är det enda som ska kastas i de gröna behållarna på återvinningsstationerna.
Förpackningar av plast, papper, metall eller glas, och tidningar, är det enda som ska kastas i de gröna behållarna på återvinningsstationerna.

Blogginlägg -

Rätt avfall på rätt plats i Burlöv och Malmö

Sen årsskiftet har VA SYD ansvaret för de gröna behållarna på återvinningsstationerna runt om i Burlöv och Malmö. Återvinningsstationerna (ibland kallade ÅVS) är till för enbart förpackningar och tidningar.

Till förpackningar räknas:

  • allt som suttit runtom varan du köpt,
  • material som skyddat en vara du köpt,
  • något du köpt som innehållit mat eller hygienprodukter.

Exempelvis:

Möbel- och skokartonger, bubbelplast och frigolit, pasta- och flingpaket, ketchupflaskor, vinflaskor, syltburkar, omslagspapper, tandkräms- och kaviartuber, konservburkar och plastkrukor.

Förpackningarna behöver inte vara rena, men tomma!

För allt annat avfall som du inte kan bli av med hemma gäller:

Grovavfall som söndriga möbler, cyklar eller trasiga hyllor, tar du till återvinningscentralen eller lämnar till VA SYDs Pop-up Returen. Fastighetsägare eller hyresvärdar kan också hyra och ställa ut containrar för grovavfall.

Farligt avfall som överbliven färg, lack eller kemikalier lämnar du på återvinningscentralen, Pop-up Returen eller till Farligt avfall-bilen. Detta är det viktigaste avfallet att sortera ut.

El-avfall som sladdar, skärmar, strykjärn och mobiler lämnar du på återvinningscentralen, Pop-up Returen eller till Farligt avfall-bilen. Fastighetsägare eller hyresvärdar kan också hyra och ställa ut återvinningscontainrar.

Vitvaror som kyl, frys och ugn ska till återvinningscentralen. Vissa elektronikbutiker tar också emot vitvaror för återvinning.

Byggavfall som brädor, tegel och isolering ska till återvinningscentralen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll