Gå direkt till innehåll
Fortsatt bevattningsförbud i Billinge och Stockamöllan

Nyhet -

Fortsatt bevattningsförbud i Billinge och Stockamöllan

Tisdagen den 31 juli placerar VA SYD ut en mobil vattenreservoar i Stockamöllan som kopplas på ledningsnätet.

Detta gör VA SYD

VA SYD fyller på vattenreservoaren i Billinge med hjälp av en tankbil flera gånger i veckan. Vattenmängden räcker endast till det nödvändigaste i hushållet. I Stockamöllan finns ingen reservoar men på tisdag den 31 juli kommer VA SYD att placera ut en mobil reservoar som kopplas på ledningsnätet. Den mobila reservoaren kommer att behöva fyllas på ofta för att räcka till den dagliga vattenförbrukningen. Det är viktigt att bevattningsförbudet följs och att man fortsätter använda vattnet klokt.

- Vi ser att kunderna har hörsammat förbudet och det är vi tacksamma för. Vi gör allt vi kan för att våra kunder ska ha vatten i kranen men alla behöver hjälpas åt att hushålla med vattnet, säger Joel Olthed, avdelningschef på VA SYD.

Detta innebär förbudet

Bevattningsförbudet gäller tills vidare och betyder att det blir förbjudet att använda vattenslang, spridare, högtryckstvätt eller på annat sätt använda dricksvatten i större mängd. Dricksvattnet ska prioriteras till mat, dryck och hygien.

VA SYD införde bevattningsförbud i orterna Billinge och Stockamöllan den 13 juli. Anledningen är låga grundvattennivåer i brunnarna som förser de två orterna med dricksvatten.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll