Gå direkt till innehåll
VA SYDs första poesibrunnslock läggs på plats på Bagers Plats i Malmö
VA SYDs första poesibrunnslock läggs på plats på Bagers Plats i Malmö

Nyhet -

Lagt lock ligger – Brunnslockspoesi för generationer framöver

Välkommen att vara med när Malmös första poesibrunnslock läggs på plats. Malte Perssons regninspirerade dikt är ingjuten i de 63 kilo tunga brunnslocken som placeras på ett 30-tal platser i sydvästra Skåne.

När: Torsdagen den 11 november klockan 11.45

Var:
Bagers Plats i Malmö, utanför VA SYDs huvudkontor

Vill du intervjua Malte Persson (telefonintervju då han bor i Berlin) går det bra, vi förmedlar gärna kontakten.

Regnet hänger i luften
och staden i regnet:
en flytande framtid,
ett flygande förflutet,
där molngrå murar
faller i spridda skurar
av ögonblick
mellan himmelskt
och kommunalt.

Så lyder årets Brunnslockspoet Malte Perssons dikt. Locken läggs på brunnar som ändå skulle få nya lock, i år är det ungefär 30 stycken i Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö.

–Det är roligt att ha något som drar blickarna och tankarna neråt mot den dolda men livsviktiga infrastrukturen som vi arbetar med. Att synliggöra ingången till vår verksamhet under mark på detta sätt kan få fler människor att stanna upp och tänka till kring vattnets kretslopp i vårt samhälle, säger Malin Bengtsson, driftsingenjör på VA SYD.

Brunnslockspoesi

Brunnslockspoesin är ett sätt att få fler att vända blicken mot gatan och upptäcka såväl poesi som regn – och vart regnet tar vägen. 

–Ett fönsterkuvert från en myndighet är kanske inte alltid bästa sättet att nå ut, säger Nina Steiner, kommunikatör på VA SYD. Ibland behöver vi prata direkt till hjärtat på dem som rör sig i staden.

Brunnslockspoesi startade som ett projekt inom Rain Gothenburg, en av Göteborgs satsningar inför stadens 400-årsjubileum. Nu har också VA SYD hakat på. Malte Persson är den tredje Brunnslockspoeten att utses, men den första att också synas på sydvästskånska brunnslock.

Om Tillsammans gör vi plats för vattnet

Tillsammans gör vi plats för vattnet är VA SYDs satsning på praktisk klimatanpassning för att göra både våra städer och enskilda fastigheter mer motståndskraftiga mot översvämningar vid kraftiga regn. Den syftar också till en ökad återanvändning av vatten – reduce, reuse, recycle gäller lika mycket för vatten som för andra resurser i samhället.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll

Relaterade event