Gå direkt till innehåll
​Hjälp oss att spara på dricksvattnet i Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö

Pressmeddelande -

​Hjälp oss att spara på dricksvattnet i Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö

Natten till den 13 augusti skedde en större vattenläcka på en av Sydvattens huvudledningar från Vombverket. Under tiden läckan lagas och innan ledningen kan driftsättas igen, har Sydvatten något lägre kapacitet. Vi ber därför alla om hjälp med att spara på dricksvattnet de närmaste dagarna då läget är allvarligt. 

För VA SYDs del gäller det kommunerna Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö.

– Vi har i dagsläget mycket mindre marginaler än vanligt och det innebär att vi alla måste hjälpas åt att spara på vattnet, så det inte tar slut, säger Josefin Barup, utredningsingenjör på VA SYD. 

Sydvatten meddelar att arbetet med att laga ledningen är i full gång. Efter att läckan lagats måste vattnet i ledningen provtas för att säkerställa att dricksvattnet i kranen håller god kvalitet och uppfyller livsmedelsverkets krav.

Läs mer på https://sydvatten.se/pressrum/

Tidigare idag

Tidigare under dagen har kokningsrekommendation utfärdats för Björnstorp, Lunds kommun, delar av Svedala samt Fosie och Oxie i Malmö stad. Boende i Malmö, Burlöv, Dalby och Genarp kan också uppleva missfärgat vatten. Missfärgningen är ofarlig. Spola i kranen tills vattnet är klart, men samla gärna upp vattnet du spolar ut och använd att vattna med. 

Uppdaterad information hittar du alltid på vasyd.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll