Gå direkt till innehåll
Samarbetet mellan VA SYD och FC Rosengård främjar både social och miljömässig hållbarhet.
Samarbetet mellan VA SYD och FC Rosengård främjar både social och miljömässig hållbarhet.

Pressmeddelande -

VA SYD blir officiell hållbarhetspartner till FC Rosengård

VA SYD har tillsammans med fotbollsföreningen och samhällsaktören FC Rosengård tecknat ett treårigt samarbetsavtal som ska göra att allt fler blir hållbara (åter) vinnare.

– Samarbetet med VA SYD bygger på ett gemensamt hållbarhetstänk där vi vill göra hela FC Rosengård till (åter) vinnare. Det kommer ge oss möjlighet att skapa och visa upp miljösmarta lösningar i samhället - i våra fotbollsmiljöer på Malmö IP och på Rosengårds IP, samt hos våra skånska samarbetsföreningar, säger Jenny Damgaard, klubbchef FC Rosengård.

Tillsammans ska FC Rosengård och VA SYD ta fram aktivitetsplaner där hållbar vattenanvändning och arbete med att förebygga avfall ligger i fokus. Vattenstationer kommer inrättas för att ge tillgång till friskt och gott kranvatten. Insamlingsstationer för urvuxna fotbollsskor och övrigt fotbollsmaterial skapar ett cirkulärt tankesätt och ger fler barn och ungdomar möjlighet att spela fotboll.

– Vi tror starkt på FC Rosengårds samhällsviktiga engagemang och drivkraft och vi vill gärna lära oss och vara en del av detta sammanhang. Samtidigt kan vi ge tillbaka stor kunskap inom vatten, miljö och cirkulär ekonomi. Vår förhoppning är även att testa och utveckla hållbara lösningar som vi kan dela med oss av till andra föreningar och arenor, säger Magdalena Beck, förbundsordförande VA SYD.

– Inom FC Rosengård jobbar vi dagligen med FN:s globala hållbarhetsmål. Genom samarbetet med VA SYD får vi en hållbarhetspartner med fokus på miljö och vatten som kan hjälpa oss att bli ännu bättre på hållbarhetsmål 6 och 12, tillägger Jenny Damgaard.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24

Relaterat material