Gå direkt till innehåll
Tobias Hey, forskare LTH och Therese Jephson, projektledare VA SYD

Bild -

Tobias Hey, forskare LTH och Therese Jephson, projektledare VA SYD

I fastigheten Röda Oasen i Sege Park, Malmö, så används renat dagvatten istället för dricksvatten till toaletter och tvätt. Här står Tobias Hey, forskare från LTH/Lunds universitet och Therese Jephson, projektledare VA SYD/Sweden Water Research framför anläggningen.
go to media item
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Filformat:
.jpg
Storlek:
6720 x 4480, 7,58 MB
Ladda ner

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll

I fastigheten Röda Oasen i Malmö leds dagvatten från det kommunala ledningsnätet in, renas med membranteknik och används till toaletter och tvättmaskiner istället för dricksvatten.

Unik lösning sparar 1300 liter dricksvatten – per dag

Kollektivhuset Röda Oasen i Malmö är första svenska flerfamiljsboende som använder renat dagvatten från det kommunala ledningsnätet för tvätt och toaletter. Tekniken som används för att rena vattnet är en membranrening som gör vattnet fritt från bakterier och partiklar. Lösningen sparar 475 000 liter dricksvatten på ett år.