Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Carola Joelsson ska leda viktig infrastruktursatsning

Carola Joelsson, tidigare regionchef på Skanska, blir programägare för det regionala avloppsreningssystemet MAXIMA som ska hantera avloppsvatten från 700 000 personer i sydvästra Skåne.

Carola tillträder den 2 maj som avdelningschef för Hållbar avloppsrening och blir därmed programägare för det regionala avloppsreningssystemet MAXIMA.

MAXIMA är en infrastruktursatsning i paritet med Citytunneln och Öresundsmetron och möjliggör att fler ska kunna bo, leva och jobba i regionen. Ett gemensamt avloppsreningssystem möter utmaningarna med en kraftig befolkningsökning, klimatförändringar och ett föråldrat avloppssystem.

- Det är få som tänker på avloppsrening till vardags så länge allt fungerar, men det är något som människor och samhället inte kan vara utan. Det känns väldigt roligt att få vara en del av förflyttningen inom just hållbar avloppsrening och MAXIMA, säger Carola Joelsson, tillträdande avdelningschef på VA SYD.

- Vi står inför avgörande viktiga beslut kring omfattning och budget för MAXIMA. Nu ser vi fram emot att äntligen få gå vidare med arbetet och det är i precis det läget som Carola kommer in med viktiga erfarenheter och värdefull kompetens, säger Joel Olthed, förbundsdirektör VA SYD.

Om MAXIMA


Avloppsreningssystemet MAXIMA omfattar ett nytt Sjölunda avloppsreningsverk i Malmö med nya utloppsledningar i Öresund, en ny stor pumpstation vid Sjölunda, en avloppstunnel under Malmö samt en tunnelanslutning från norr för kommunerna Burlöv, Lomma och Lund. Sjölunda avloppsreningsverk ska kunna rena avloppsvatten från 700 000 personer (820 000 personekvivalenter) och anpassas för att klara höjda havsnivåer och att kunna byggas ut efter framtida behov. Preliminär byggstart är 2027.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll