Gå direkt till innehåll
Kokningsrekommendation kvarstår inom berört område i Lund

Pressmeddelande -

Kokningsrekommendation kvarstår inom berört område i Lund

Våra provsvar visar att något fortfarande är fel på dricksvattnet inom berört område i Lund (se karta). Därför är vår samlade bedömning att fortsätta rekommendera berörda kunder att koka sitt dricksvatten. 

- Förutom provtagning så fortsätter vi arbetet med att strategiskt spola ledningsnätet får att åtgärda problemet. För att hitta orsaken till problemet sker just nu genomgång av ledningsnätet med modeller och statistik för att få svar på om något hänt i samband med ett arbete på ledningsnätet. Vi tittar både på akuta vattenläckor och planerade ledningsarbeten. Vi är även i kontakt med olika privata fastighetsägare för att säkerställa att deras ledningsnätet på deras mark är intakt, säger Magnus Ek, dricksvattenchef VA SYD.

Många frågar efter orsaken till problemet men just nu vet vi inte och eftersom vi är angelägna om att få rent dricksvatten i ledningarna genom spolning så medför det samtidigt att vi eventuellt spolar bort möjligheten att hitta orsaken.

Nästa besked kommer på torsdag 16 mars kl. 16:00

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24

Relaterade nyheter