Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Genomförandebeslut på plats – ett avgörande steg på vägen mot MAXIMA

Genomförandebeslut på plats – ett avgörande steg på vägen mot MAXIMA

Det nya avloppsreningssystemet MAXIMA är en stor och nödvändig infrastruktursatsning som möjliggör att fler kan bo, leva och jobba i sydvästra Skåne. Under maj månad godkändes ett investeringsavtal av kommunerna Burlöv, Lomma, Lund och Malmö. Idag tog VA SYDs förbundsfullmäktige ett genomförandebeslut med en rambudget.

En sommardröm i Hyllie vattenpark

En sommardröm i Hyllie vattenpark

Sommar i vattenparken är tillbaka i år igen! Det bjuds in till härliga aktiviteter från och med den 18 juni när VA SYD flyttar ut sin pedagogiska verksamhet Kretseum och bjuder på fartfyllda lekar blandat med miljöpedagogiska inslag.

Bevattningsförbud - vatten får endast användas till mat, dryck och personlig hygien

Bevattningsförbud i Hurva, Eslövs kommun

VA SYD inför bevattningsförbud i Hurva från och med 3 juni. Dricksvattnet får bara användas till mat, dryck och hygien.
Det är nu förbjudet att använda kommunalt dricksvatten till att:
vattna gräsmattor, blommor eller annan växtlighet med vattenspridare eller vattenslang (bevattning får ske med vattenkanna). bevattna fotbollsplaner, tennisplaner och liknande. fylla pooler eller byta ut vatt

Klagshamns avloppsreningsverk, som ligger utanför Malmö.

Miljörapporter 2023: så mår VA SYDs avloppsreningsverk

Varje år följer VA SYD upp hur det gått för våra sex större, tillståndspliktiga avloppsreningsverk genom miljörapporter. Nu är miljörapporterna för 2023 sammanställda och inskickade till våra tillsynsmyndigheter.

Pop-up Returen har premiär på Jakob Pers plats i Arlöv tisdag den 16 april klockan 15-19

Premiär för Pop-up Returen i Burlövs kommun

Nu inviger VA SYD Pop-up Returen även i Burlövs kommun. Tisdagen den 16 april kommer vi för första gången till Jakob Pers plats i Arlöv från klockan 15 till 19. Pop-up Returen är en turnerande återanvändnings- och återvinningsstation som har dubblerat sina stoppställen från 6 till 12 olika platser i Malmö och i Burlöv. Pop-up Returen återkommer till Jakob Pers plats i Arlöv var fjärde vecka.

Med spillmaterial i musikfestens färger ska staden smyckas av malmöelever.

Inbjudan: Malmöelever ramar in ESC-festen

Tre malmöskolor är inbjudna till VA SYDs Kretseum för att med fantasieggande spillmaterial skapa tre överdådiga fotoramar som ska pryda de tre "hubbarna" under Eurovision Song Contest i maj. Välkommen på torsdag för att se resultatet!

Carola Joelsson ska leda viktig infrastruktursatsning

Carola Joelsson, tidigare regionchef på Skanska, blir programägare för det regionala avloppsreningssystemet MAXIMA som ska hantera avloppsvatten från 700 000 personer i sydvästra Skåne. 

Fem samhällsnyttor med avloppsreningssystemet MAXIMA

Fem samhällsnyttor med avloppsreningssystemet MAXIMA

Varför måste vi modernisera och bygga ut vårt system för avloppsvattenrening, och varför förespråkar VA SYD en gemensam lösning för flera kommuner? Svaren sammanfattas här i fem samhällsnyttor.

Visa mer